Steeds minder scooter en bromfietsenverzekeringen door corona

Het zal je niet ontgaan zijn, de afgelopen weken is Nederland in de ban van het coranavirus. Mensen werken massaal thuis en gaan minder de deur uit. Ook het aantal voertuigen, met name scooters, zie je minder op de weg. Door het coranavirus zijn er de afgelopen weken minder scooter en bromfietsenverzekeringen afgesloten. Dit is een logisch gevolg van het aantal teruglopende verkopen van de voertuigen.

Waarom een scooterverzekering

Heb je de afgelopen weken wel een scooter of bromfiets gekocht? Dan is het noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Alle voertuigen met een motor moeten in Nederland verzekerd worden. Dit ben je wettelijk verplicht. RWD checkt één keer per jaar alle voertuigen of ze verzekerd zijn. Als jouw voertuig niet verzekerd is, kun je een boete verwachten. Deze boete is eenmalige 400 euro. Er is geen verschil tussen een scooterverzekering en een bromfietsverzekering. Beiden hebben ze een gele kentekenplaat.

Welke verzekeringen zijn er?

Met een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) ben je verzekerd tegen alle schade die aangebracht wordt bij bestuurders. Bij een ongeluk hoef jij de schade van een ander voertuig dus niet te betalen. Bij sommige verzekeraars bestaat er ook een bepaalde WA-verzekering plus dekking. Hiermee is jouw scooter verzekerd tegen eventuele diefstal. Als je wilt dat schade aan jouw eigen brommer, scooter of helm ook vergoed wordt, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dit wordt in de meeste gevallen een all-risk verzekering genoemd. De maandelijkse kosten voor deze verzekering komen boven op de kosten voor de WA-verzekering. Aanvullende verzekeringen zijn Ongevallen voor opzittenden en Rechtsbijstandverzekering.

Scooterverzekeringen vergelijken

De kosten voor een verzekering kunnen per verzekeraars verschillend zijn. Het is daarom slim om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je de voordeligste verzekering die past bij jouw wensen. Bekijk allereerst welke verzekering met welke dekking het beste bij jou past. Begin vervolgens met vergelijken. Dit kun je doen door een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Dit zijn geboortedatum, postcode, datum dat je je rijbewijs gehaald hebt, het aantal schadevrije jaren, het kenteken, het type vervoersmiddel waar je op rijdt en de maximale snelheid van het voertuig.

Overstappen van een andere verzekeraar

Heb je een goedkopere verzekering gevonden dan jouw huidige verzekering? Of ben je niet tevreden over de verzekeraar? Dan is het slim om over te stappen. Je mag overstappen als je minimaal één jaar bij jouw huidige verzekeraar verzekerd bent geweest. De meeste verzekeringen zijn maandelijks opzegbaar. Sommige zijn zelfs dagelijks opzegbaar. Als je besluit de scooter of brommer te verkopen, kun je de verzekering natuurlijk wel opzeggen. Dit kun je bij veel verzekeraars direct online regelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *