kitten

Tips bij het kopen van een kitten

Een kat is zelfstandig diertje met meestal een bijzonder karakter. Elke kat is uniek en brengt een andere sfeer in huis. Het is dan ook niet voor niets dat er erg veel mensen in Nederland een kat hebben. Als je een kitten in huis wilt nemen, zijn er wel een aantal zaken van belang. In dit artikel lees je welke spullen je in huis moet halen voordat je een kitten neemt.

 

Vraag of je iets van het nestje mee mag nemen

 

Voor een kitten is het best heftig om van de rest van de familie weggehaald te worden en vervolgens bij iemand anders te komen wonen. Het is daarom erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit proces prettig verloopt. Om ervoor te zorgen dat de overstap iets prettiger verloopt voor de kitten, kun je het beste iets meenemen van het nestje. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de lievelingsknuffel van je kitten. In  de knuffel zitten genoeg geurtjes die de kitten gerust kan stellen.

 

Zorg voor leuke speeltjes

 

Kittens zijn net als puppy’s erg speels. Om een band op te bouwen met een kitten, is het leuk om meerdere speeltjes aan te schaffen. Ga op zoek naar leuke speeltjes en houd er ook rekening mee dat een kitten snel groeit. Je kunt daarom het beste direct al meerdere soorten speeltjes aanschaffen.

 

Naast dat je speeltjes hebt waar je zelf ook actief bij betrokken moet zijn, zijn er ook speeltjes waarbij dit totaal niet het geval is. Zo staan katten bekend om hun zelfstandigheid en zijn er ook veel speeltjes die ze leuk vinden om in hun eentje mee te spelen.

 

Zorg voor de juiste voeding

 

Net als bij baby’s is het bij kitten ook van groot belang dat ze de juiste voeding binnen krijgen. Zorg er daarom voor dat je voeding in huis hebt dat speciaal gemaakt is voor kittens. Overleg dit overigens wel met de fokker, het kan namelijk zijn dat de kitten voorheen altijd ander voer kreeg. De kans dat de kitten niet of nauwelijks eet als er ander voer is, is groot. Vooral in het begin is het verstandig om hetzelfde voer te blijven geven. Als je kitten eenmaal gewend is geraakt aan de nieuwe situatie, dan kun je eventueel overstappen naar Royal Canin kitten voer. Hier zitten alle belangrijke voedingsstoffen in die een kitten nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.

 

Koop een goede krabpaal en kattenbak

 

Om te voorkomen dat je kitten steeds in de gordijnen hangt, is het belangrijk om te zorgen voor een goede krabpaal. De nagels van de kittens ontwikkelen zich hierdoor op de juiste manier en zoals benoemd voorkom je met een krabpaal veel vernielingen.

 

Naast de krabpaal moet je ook zorgen voor een kattenbak. Houd er bij het kopen van een kattenbak wel rekening mee dat een kitten nog erg klein is. Ga daarom op zoek naar een kattenbak speciaal voor kittens. Het is hierbij vooral belangrijk dat de kattenbak niet te hoog is en de kitten er zelfstandig in kan komen.