Waarin schuilt de meerwaarde van een klimaatkast?

Ben je van plan om een passende oplossing te kopen voor het kunnen opbergen van je flessen wijn? In dat geval zijn er twee verschillende mogelijkheden om een keuze tussen te maken. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je kan kiezen voor een standaard wijnkast. Dat is echter niet alles. Daarnaast heb je immers ook de mogelijkheid om over te gaan tot het kopen van een zogenaamde klimaatkast. In eerste instantie lijken de beide kasten misschien hetzelfde te zijn, maar dat is niet helemaal correct. Er zijn wel degelijk niet onbelangrijke verschillen merkbaar tussen beiden. Benieuwd wat deze verschillen zijn? Blijf dan zeker en vast verder lezen. 

Wat is een klimaatkast precies? 

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat een klimaatkast nu precies is. Wanneer we de verschillende soorten wijnkasten op de markt tegenover elkaar gaan afwegen komen we tot de vaststelling dat we een onderscheid moeten maken tussen twee opties, namelijk:

  1. Een wijnklimaatkast;
  2. Een wijnkoelkast; 

In eerste instantie lijkt het er naar uit te zien dat beide types van kasten in grote lijnen over dezelfde eigenschappen beschikken. Dat is echter niet helemaal correct, integendeel. Voor een klimaatkast geldt namelijk dat ze vaak bestaat uit verschillende zones waardoor ervoor elk type wijn wel een geschikte temperatuur kan worden ingesteld. Voor een wijnkoelkast geldt zoals de naam al aangeeft dat ze vooral de focus legt op het koel houden van de wijn die er in terug te vinden is. 

Waarom kiezen voor een wijnklimaatkast? 

De keuze voor een zogenaamde klimaatkast kan voor veel mensen in de praktijk al snel zijn gemaakt. Dit omwille van verschillende redenen. De belangrijkste voordelen verbonden aan deze kast zijn:

  1. Ze is verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen; 
  2. Het is mogelijk om verschillende klimaatzones in te stellen; 
  3. Je wijn is altijd klaar om geserveerd te worden; 

Spreken de bovenstaande voordelen jou ook wel aan en ben je bijgevolg nog op zoek naar een manier om jouw wijn optimaal te kunnen bewaren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor het kopen van een klimaatkast in de praktijk al bijzonder snel kan worden gemaakt. 

Vergelijk goed de verschillende exemplaren op de markt!

Hebben de hierboven aangehaalde voordelen jou ook wel weten te overtuigen van de meerwaarde die schuilt in het kopen van een klimaatkast? In dat geval is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om even goed de verschillende exemplaren die op de markt zijn terug te vinden ten opzichte van elkaar af te wegen. Dat kan het best gebeuren door rekening te houden met bijvoorbeeld:

  1. De stijl waarin je de klimaatkast wenst te kopen; 
  2. Of ze over een dichte of doorzichtige deur dient te beschikken; 
  3. De capaciteit die de kast moet hebben voor het opbergen van je wijn; 
  4. Of je wenst te kiezen voor een inbouw of voor een vrijstaand exemplaar; 

Door de jaren heen zijn er op de markt heel wat verschillende wijnklimaatkasten verschenen waar je een keuze tussen kan maken. Ben jij ook op zoek naar een exemplaar die over de hele lijn aan jouw verwachtingen zal weten te voldoen? Dan is een vergelijking uitvoeren altijd een absolute must. 

Advies op maat nodig? Vraag het aan de specialisten van Mijn-Wijnkoelkast.