urn

De juiste urn bestellen

Urnen zijn er in veel soorten. Ontdek welke urnen er zijn en welke het beste past bij jouw wensen. Het aanbod is uitgebreider dan je misschien zou denken.

Urnen van natuursteen

Diverse winkels bieden urnen aan die gemaakt zijn uit natuursteen. Vooral wanneer je de as voor lange tijd wil bewaren is het waard om een natuurstenen urn te overwegen. Meestal zijn dergelijke urnen gemaakt van marmer of graniet. Natuurstenen urnen kunnen bijna in elke vorm of maat gemaakt worden. Het aanbod is dan ook groot en divers. De prijs van een urn uit natuursteen kan aardig oplopen, maar zal voor de meeste mensen in Nederland niet onbereikbaar zijn.

Bio urnen

Biologische urnen zijn urnen die op biologische wijze afgebroken kunnen worden. Bio urnen worden vaak gebruikt om uiteindelijk in zijn geheel te water te laten, of in de grond bij te zetten. Sommige urnen kunnen echter wel toevoegingen bevatten van niet ontbindbare delen. Voorbeelden hiervan zijn siersteentjes, handvaten of een houder. Deze dienen te worden verwijderd voordat de urn in het milieu terecht komt.

Bio urnen kunnen worden gebruikt als onderdeel van een afscheidsritueel. Na ontbinding van de urn zelf wordt de as opgenomen door de natuur. Vervolgens het principe blijft de energie uit de as op deze wijze in gebruik door de natuur. Bio organismen zullen deze namelijk opnemen.

Urnen van metaal

Er bestaan veel metaalsoorten en tevens veel soorten urnen die uit een metaalsoort gemaakt zijn. Bijvoorbeeld uit RVS, messing, koper of aluminium. Urnen van aluminium zijn uitgebreid beschikbaar voor een bedrag lager dan 100 euro. RVS of koperen urnen kunnen wat sneller oplopen in prijs.

Houten natuururnen

Ook biologisch, maar niet direct bedoeld om terug te geven aan de natuur, is een houten natuur-urn.  Deze zijn in diverse soorten beschikbaar, gemaakt bijvoorbeeld eikenhout, walnotenhout, taxus of teak hout. Het bijzondere aan natuururnen is dat elke urn uniek is. De lijnen en kleuren in het hout zijn gevormd door de natuur en geven elke urn een eigen karakter.

Glazen urnen

Glazen urnen zijn opnieuw vooral het overwegen waard wanneer je de as van een overledene voor langere tijd wil bewaren. Een glazen urn creëert de suggestie dat je de as zou kunnen zien, maar dit is bij de meeste glazen urnen niet het geval. De meeste glazen urnen zijn namelijk bewerkt met kleurstoffen, waardoor speelse en bijzondere effecten beschikbaar zijn. Glazen urnen zijn in elke prijscategorie beschikbaar

Duo urnen

Tenslotte zijn er duo urnen. Zoals de naam suggereert zijn deze geschikt om de as van twee overledenen te bewaren. Sommige hebben twee gescheiden compartimenten, maar een duo urn kan ook betekenen dat de urn dubbel zo veel inhoudt heeft. Duo urnen zijn beschikbaar in dezelfde varianten als normale urnen.

Urn bestellen

Ben je er nog niet uit welke urn je wil bestellen? Oriënteer je dan zo veel mogelijk op het internet of bij een speciaalzaak. Soms kun je door inspiratie op te doen de kans vergroten dat je iets vind. Ben je specifiek op zoek naar een goedkope urn? Dan kun je het beste online een urn bestellen.