NLP: het gedrag van succesvolle mensen is te leren

Heb jij het gevoel dat je geen controle hebt over je leven of dat je succesvoller kan zijn, dan kan NLP een uitkomst bieden. Neuro Linguïstisch Programmeren helpt je te kijken naar je eigen gedrag en reacties te herkennen en te veranderen zoals jij dit wilt. Zo kun je bijvoorbeeld stress beter aan, kun je je communicatie met andere verbeteren, kun je obstakels in je leven uit de weg helpen en succesvoller worden in relaties en op je werk. De NLP methode is gebaseerd op het gedrag van succesvolle en efficiënte mensen. Je leert jezelf te programmeren die gewoonten over te nemen.

 

Hoe NLP ontstond

Ruim 40 jaar geleden kwamen onderzoekers er achter dat succesvolle mensen soortgelijk gedrag vertonen. Richard Bandler en John Grinder bestudeerden een aantal succesvolle- en minder succesvolle therapeuten en zagen dat er een reden voor succes kon worden aangetoond in het gedrag. Door zich af te vragen waarom bepaalde therapeuten wel snel resultaten bereiken en wat die succesformule precies is, wisten ze in kaart te brengen welke communicatieve overeenkomsten de succesvolle therapeuten met elkaar deelden. Ze zagen ook dat dit vaardigheden waren die konden worden aangeleerd. De NLP methode was een feit.

Neuro Linguïstisch Programmeren nu

Sindsdien wordt het gedrag van succesvolle mensen al meer dan 40 jaar onderzocht en in kaart gebracht. Vandaag de dag kun je NLP dan ook toepassen op een groot aantal aspecten in het leven. Veel zakenmensen gebruiken het om succesvoller te worden en therapeuten gebruiken het om hun patiënten te helpen. Je kunt ook zelf met Neuro Linguïstisch Programmeren bezig door een cursus te volgen en zo uit de knelpunten in je leven te komen. Met 40 jaar onderzoek data als ondersteuning is dit dan ook een methode die vaak snel resultaten boekt.

Hoe werkt het?

NLP werkt met twee manieren waarop jij de wereld waarneemt. Het zenuwstelsel, neuro, verwerkt ervaringen door middel van de 5 zintuigen (gehoor, zicht, tast, reuk, smaak). De ervaringen die het zenuwstelsel opvangen krijgen vorm met de interne representaties daarvan (linguïstisch) dus met geluiden, beelden, gevoelens, geuren, smaken en taal. Door patronen in het zenuwstelsel te leren herkennen en veranderen, kun je jezelf programmeren om daar in de toekomst anders op te reageren. Op die manier train je jezelf om de gewenste uitkomsten te bereiken en succesvoller en gelukkiger te worden.

NLP Academie – De leukste NLP opleidingen van Nederland en België.

Dit gaat niet zomaar

NLP leer je natuurlijk niet zomaar en daarbij moet je worden begeleid. Er worden momenteel veel virtuele cursussen aangeboden die je van huis kunt doen en waarmee je direct en in je eigen tijd aan de slag kunt. Daarnaast zijn er ook cursussen in klaslokalen en kun je leren om NLP coach te worden en anderen te helpen. Wat ook je wens, Neuro Linguïstisch Programmeren is een manier om dingen in je leven waar je geen controle over dacht te hebben te controleren en te veranderen. Dat doe je door het gedrag van succesvolle mensen over te nemen en in je eigen leven toe te passen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *