Worden de kosten van ooglaseren vergoed?

Loop jij al een tijdje met het idee om je ogen te laten laseren, maar zit je op tegen de kosten die hiermee gemoeid gaan? Dan is het misschien heel goed mogelijk om deze kosten vergoed te krijgen door je verzekeraar. Wel is het goed te weten dat dit enkel en alleen bij hoge uitzondering gebeurt. Dit geldt overigens alleen wanneer jij de ooglaseren kosten vergoed wilt krijgen vanuit het basispakket. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke vergoeding, dien je een medische indicatie te hebben. Die kan zijn dat de afwijking tussen beide ogen dusdanig groot is, dat een behandeling de enige mogelijkheid is om dit op te lossen. Is dit niet het geval, dan is een aanvullende verzekering nog een optie.

Een aanvullende verzekering

De kosten voor het laten laseren van je ogen kunnen flink in de papieren lopen. Toch is het de investering voor veel mensen meer dan waard. Het nooit meer hoeven dragen van een bril en altijd scherp kunnen zien is immers een groot goed. Om ervoor te zorgen dat deze kosten kunnen worden vergoed, zal je hiervoor een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar moeten afsluiten. Let wel goed op, dat er geen enkele verzekeraar is die de volledige kosten vergoed zonder de aanwezigheid van een medische indicatie. De kosten die kunnen worden vergoed liggen meestal zo tussen de 100 en 750 euro. Afhankelijk van je verzekeraar en aanvullende verzekering.

De kosten voor het laten laseren van je ogen

Het laten laseren van de ogen is een flinke uitgave. Ondanks dat zijn de voordelen die je na een behandeling geniet natuurlijk enorm. Zo hoef je geen bril of lenzen meer te dragen en heb je altijd scherp zicht. Kortom, een verstandige keuze dus! De ooglaseren kosten die hiermee gemoeid gaan zijn zo tussen de 1.100 en 1.700 euro per oog. Dit afhankelijk van het type behandeling dat je kiest.

De voorwaarden voor een eventuele vergoeding

Inmiddels heb je kunnen lezen dat de kosten voor het laten laseren van je ogen alleen uit het basispakket worden vergoed wanneer hier een medische indicatie achter hangt. Toch gelden er ook voor een aanvullende verzekering nog enkele voorwaarden waar je dient te voldoen. Zo moet de oogarts die je behandeld een BIG registratie hebben en dient deze ook lid te zijn van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Als laatste eis dient de kliniek waar de behandeling plaatsvindt ook het ZKN keurmerk te dragen. Om er dus zeker van te zijn dat een deel van de kosten worden vergoed, is het belangrijk dit vooraf goed te checken.