Moet je een zakelijke auto ook anders verzekeren?

Moet je een zakelijke auto ook anders verzekeren?

Als je een bedrijf hebt en je hebt een speciale bedrijfswagen, moet je voor deze auto een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Dat klinkt moeilijker dan het is, want een verzekering voor je bedrijfswagen, is in grote lijnen hetzelfde als de verzekering die je voor je personenauto hebt afgesloten. Het enige verschil zit hem in de aanvullende dekkingen die je kunt kiezen. Ben je momenteel op zoek naar de ideale polis voor jouw wagen, dan helpen we je graag een eindje op weg. Zonder verzekering mag je namelijk niet op de openbare weg komen, dus zorg ervoor dat je je polis geregeld hebt voordat je besluit achter het stuur te kruipen.

Welke criteria moet je hanteren als je een goede polis zoekt?

Je bent verplicht om je bedrijfswagen tenminste WA te verzekeren. Dat wil echter niet zeggen dat er dus ook maar een soort verzekering is. De basisverzekering komt namelijk in drie varianten. Dat heeft te maken met het feit dat je verzekeraar een polis koppelt aan een bepaalde leeftijd. Het idee hierachter is dat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto wanneer je schade wilt herstellen. De dagwaarde is de waarde die je auto op dat moment heeft en moet dus niet verward worden met de aanschafwaarde. Naarmate je wagen ouder wordt, zal zijn dagwaarde afnemen, wat ertoe leidt dat je op een gegeven moment op een punt komt waarop je schade beter niet meer kan herstellen. Het is dan voordeliger om een andere auto te kopen. Stem je verzekering dus altijd af op de leeftijd van je auto omdat je wilt voorkomen dat je meer geld betaalt dan nodig is. Dat is zonde.

Een polis kiezen die aansluit bij de leeftijd van je auto

Stel dat je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering afsluiten wilt, dan moet je kijken naar de leeftijd van je auto. Is deze nieuw, dan is de allriskverzekering een goede keus. Deze polis is geschikt voor auto’s van maximaal zes jaar oud. Met dit pakket kun je alle vormen van schade laten herstellen, dus ook wanneer je die schade zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk. Heb je een auto die tussen de zes en negen jaar oud is, dan kun je het beste kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je nog altijd veel schade laten herstellen, maar niet wanneer je schade opgelopen hebt als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto van negen jaar of ouder, dan is er maar een polis die naadloos bij je wagen aansluit: de WA-basisverzekering. Dit is een eenvoudig pakket waarmee je voornamelijk zorgt dat je aan je wettelijke plicht voldoet.

Vergeet niet om extra dekkingen toe te voegen aan je polis

Heb je eenmaal de basisverzekering gekozen, dan is het tijd om te kijken naar welke aanvullende dekkingen je kunt toevoegen. Je hoeft deze niet te kiezen, maar als je meer uit je verzekering wilt halen, zijn deze dekkingen zeker de moeite waard. Kies bijvoorbeeld voor de eigen vervoerverzekering waarmee je schade aan materialen of gereedschappen in je auto kunt laten uitkeren. Wil je altijd een monteur kunnen inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg blijft staan? Dan raden we je aan om voor het pakket pechhulp te gaan. Met deze extra kan je er zeker van zijn dat je je rit weer kunt vervolgen wanneer je auto er de brui aan geeft. Check de site van je verzekering om te zien hoe je je polis vandaag nog kunt samenstellen en sluit hem dan met een paar muisklikken gelijk af.