Op welke voordelen kan je rekenen bij een facelift?

Het speekt voor zich dat de tand des tijds op verschillende vlakken een bepaalde impact kan hebben op ons lichaam. Veelal is het zo dat we dit het eerste zien aan ons gezicht. Niet alleen kunnen er daar rimpels in verschijnen, daarnaast kan er ook sprake zijn van bijvoorbeeld een bepaald huidoverschot. In de praktijk zijn er gelukkig verschillende ingrepen die uitgevoerd kunnen worden die ervoor kunnen zorgen dat je terug je jeugdige uitstraling terug kan vinden. Hiervoor wordt door veel mensen meteen gekeken in de richting van een zogenaamde facelift. Deze ingreep laten uitvoeren maakt het dan ook in de praktijk mogelijk om in één klap verschillende pijnpunten aan te pakken. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

1.) Met een facelift kan je heel wat problemen in één klap verhelpen

Het ondergaan van een facelift kan er in de praktijk voor zorgen dat je in één klap verschillende “problemen” kan aanpakken. Concreet biedt een dergelijke ingreep dan ook een oplossing voor onder meer de zaken die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

  • Rimpels die verschijnen in het gezicht;
  • Het uitzakken van overtollige huid;
  • Het wegglijden van zogenaamde vetdepots in het gelaat;
  • De scherpe kaaklijn die langzaam maar zeker komt te verdwijnen;

Het is altijd interessant om te weten dat er in de praktijk een onderscheid wordt gemaakt tussen een standaard (volledige) lift en een zogenaamde minifacelift. In dit laatste geval geldt dat er gebruik wordt gemaakt van een merkelijk kleinere insnede. Ondanks dit gegeven kan er wel steevast worden vastgesteld dat het eindresultaat ronduit indrukwekkend is.

2.) Een facelift laten uitvoeren neemt niet veel tijd in beslag

Het uitvoeren van een facelift neemt in de praktijk niet veel tijd in beslag, integendeel. Er kan dan ook worden vastgesteld dat deze ingreep doorgaans slechts tussen het anderhalf uur en de drie uur duurt. Ook dat is natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel dat is verbonden aan een facelift.

3.) De nasleep van de facelift is eigenlijk vrij beperkt

Wanneer je een bepaalde ingreep ondergaat bij Skin+Surgery Clinics, spreekt het voor zich dat je ook altijd graag even stil zal willen blijven staan bij de mogelijke nasleep waarvan sprake kan zijn. Voor een facelift geldt dat deze eigenlijk vrij beperkt is. Wel dien je er rekening mee te houden dat je gedurende twee geen zware werkzaamheden mag verrichten. Bovendien is het ook zo dat je rekening moet houden met een werkongeschiktheid van tussen de tien en de veertien dagen. Hou er bovendien ook rekening mee dat je gedurende enkele maanden niet in de zon mag. Het wordt omwille van deze reden dan ook aangeraden om een lift bij voorkeur niet vlak voor de zomer uit te laten voeren.

Er zijn een aantal zaken waar je aandacht aan kan besteden om de gevolgen van de facelift tot een absoluut minimum te kunnen beperken. Het spreekt namelijk voor zich dat je in de praktijk altijd met een aantal gevolgen kan worden geconfronteerd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een zwelling die kan ontstaan naar aanleiding van de ingreep. Omwille van deze reden wordt het sterk aangeraden om gedurende enkele dagen half rechtop zittend te slapen. Zo kan de zwelling worden beperkt.