toilet

Vier inspirerende tips voor de inrichting van je toilet

Ondanks dat het toilet waarschijnlijk niet de meest aantrekkelijke en één van de kleinste kamers in je woning is, breng je er toch aardig wat tijd door. Je kunt deze ruimte daarom best wat tijd en aandacht geven en hier een fijne plek van maken waar je even tot rust kunt komen. In deze blog geven we je vier inspirerende tips die je kunt gebruiken bij de inrichting en renovatie van je toilet.

Tip1: Zorg voor contrast in de vloer- en wandtegels.

Wanneer een ruimte klein is, kun je met het juiste contrast deze groter doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor grijze vloertegels en witte wanden of keramische patroontegels op de vloer en een witte muur. Dit zorgt voor een goede balans van het kleur- en patroongebruik en creëert rust en optische illusie in de ruimte. Heb je liever een luxe uitstraling? Dan kun je kiezen voor visgraat tegels. Wanneer je deze liggend plaatst, dan lijkt de ruimte breder en wanneer je ze verticaal plaatst lijkt de ruimte hoger. Op deze manier kun je ook hiermee spelen met het aanzicht van de ruimte.

Tip 2: Subtiele verlichting.

Een subtiele verlichting in het toilet zorgt voor een rustige en warme uitstraling en is bovendien een stuk prettiger voor je ogen. Vooral als je een keer ’s nachts naar het toilet moet, dan zit je niet te wachten op dat felle licht van de centrale plafondlamp. Voor een subtiele verlichting kun je bijvoorbeeld denken aan indirecte verlichting dat weggestopt is achter de spiegel of in strookjes langs de muur.

Tip 3: Kies een stijl die bij je past.

Hou je van een landelijke of moderne uitstraling? Een  minimalistische of kitscherige look? Je kunt jouw toilet volledig inrichten naar jouw eigen smaak. Ga je voor landelijk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie tussen hout,  natuurlijke elementen en marmeren tegels. Een paar plantjes zouden hierbij ook zeker niet misstaan. Voor een minimalistische look kun je denken aan de simpele, maar essentiële accessoires zoals een triangle wc-rolhouder. Kies vooral een stijl die bij je past en waar je je thuis in voelt.

Tip 4: Zwevende accessoires

Voor het schoonmaken van het toilet is het handig als er verder niks op de grond staat. Je kunt er daarom voor kiezen om zwevende accessoires aan te schaffen. Denk daarbij aan een zwevende toiletborstel, afvalemmer en zelfs een zwevend toilet. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en het is ook nog eens heel erg praktisch!

Wil je meer weten over het inrichten en renoveren van je toilet? Lees hier dan snel verder.