Zeker Weten dat je Deuren en Ramen Veilig op Slot Zitten

 

Om inbraak in je huis te voorkomen, en de beveiliging van je huis te verbeteren, moet je goed opletten dat deuren en ramen goed zijn afgesloten rondom het huis. Er zijn vele punten die je moet overwegen, zeker wanneer het gaat om het uitkiezen van sloten of het type raam. Sommige belangrijke zaken die je wilt overwegen zijn –

 

Schuiframen: Een uitnodiging voor inbraak

 

De meeste oude modellen schuiframen zijn eenvoudig te verwijderen – zelfs wanneer ze zijn afgesloten. Je kan het zelfs zelf doen – til gewoon het raam uit zijn kozijn. Inbrekers die dit professioneel doen komen binnen door een schuifraam in een fractie van minuten, zonder ook maar enig geluid te maken. De nieuwere modellen zijn niet veel anders, en inbrekers zijn al betere manieren aan het bedenken om hier doorheen te komen.

 

Sluit je deuren altijd goed af wanneer je weg gaat:

 

Heeft je deur, bijvoorbeeld, een schuif en een nachtslot, zorg dan dat het nachtschot is afgesloten en niet alleen maar de schuif. Dit kost je misschien wat tijd van je drukke, hectische ochtend, maar onthoud dat voorkomen beter is dan genezen.

 

Laat de deuren ‘s nachts nooit open:

 

Veel mensen voelen zich veilig doordat ze in een veilige buurt wonen met weinig criminaliteit, en dat er zo weinig misdaad is gepleegd dat afgelopen dagen in hun omgeving, dat er daarom weinig kans is op een inbraak in je huis. Zulke mensen moeten zich afvragen – willen ze de eerste zijn in hun buurt waarbij wordt ingebroken?

 

Het is een goede gewoonte om altijd alle deuren en grote ramen op slot te doen wanneer je gaat slapen. Kleine ramen kunnen worden open gelaten voor ventilatie. Heb je huisdieren die in de nacht naar buiten gaan zoals honden en katten, installeer dan een kattenluik in de deur. Leer je huisdieren om deze luiken te gebruiken, zodat je niet de deuren open hoeft te laten ’s nachts.

 

Vraag een slotenmaker om hulp om je sloten te verbeteren:

 

Veel oude sloten zijn een kinderspel in de handen van een professionele inbreker. Ze hebben ingenieuze apparaten, zoals moedersleutels of ouderwetse haarspelden om deze sloten open te maken.

 

Daarom moet je overwegen een professionele slotenmaker in te huren om je sloten te upgraden, vooral als de sloten oude en obsolete modellen zijn. Het vervangen van sloten is een investering die best wel eens ooit je waardevolle bezittingen kan redden.

 

Daarnaast geeft het je een veilig gevoel, vooral wanneer je voor een langere tijd van huis bent, zoals tijdens een werkreis of op vakantie.