Alles wat je moet weten over stapelaars

Werk je op verschillende hoogtes? Dan kan een stapelaar zeker goed van pas komen en je helpen bij de dagelijkse stapelactiviteiten. Maar welke stapelaars zijn er allemaal? En wat voor stapelaar kun je het beste kiezen? 

 

De stapelaar 

Een stapelaar kun je inzetten als transportmiddel, zoals het stapelen van verschillende pallets. Het is mogelijk om de pallets zowel horizontaal als verticaal te verplaatsen. Op die manier verplaats je de zware pallets in een handomdraai. Ze zijn te verkrijgen in de merken, Xilin, Weldon, Noblelift en EP. Welke stapelaar het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van het draagvermogen. Hieronder worden de verschillende stapelaars beschreven.

  

Soorten stapelaars 

Er zijn 3 verschillende soorten stapelaars, deze worden hieronder per soort beschreven. 

 

  • Manuele stapelaars 

Een manuele stapelaar is een stapelaar die werkt op basis van handbediening. Deze is geschikt voor het lichtere magazijnwerk. De hefcapaciteit varieert tussen 400kg tot 1000kg en bij 1,5 t/m 3 meter begint de werkhoogte.  

 

  • Semi elektrische stapelaars 

De semi elektrische stapelaar kan zowel met de hand bediend worden als elektrisch worden bediend. Je kan elektrisch heffen en handmatig rijden. Moeten er wat zwaardere werkzaamheden worden verricht? Dan is deze stapelaar perfect voor het verplaatsen, stapelen of laden en lossen. De capaciteit is 1000kg en het hefbereik varieert tussen de 1,6 en 3,3 meter.  

 

  • Elektrische stapelaar 

De elektrische stapelaar is volledig elektrisch en beschikken over een elektrisch-hydraulisch systeem. Deze elektrische stapelaar is geschikt voor het zwaarste magazijnwerk. De hefcapaciteit ligt tussen de 1000 en 1500 kg. De werkhoogte reikt tot ongeveer 4 meter. Ze zijn te verkrijgen met verschillende batterijen, een breedspoor, een weegschaal en een monomast.  

 

Bepaal dus goed wat voor soort werkzaamheden er verricht moeten worden bij jouw bedrijf. Is het zwaar magazijnwerk? Dan kun je het beste kiezen voor de elektrische stapelaar. Heb je een stapelaar nodig die lichte pallets moet verplaatsen, dan kun je het beste kiezen voor een manuele stapelaar.  

Bron: weldon.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.