Gokken op voetbal

Gokken op voetbal is al net zo oud als de voetbalsport zelf. Mensen vinden het nu eenmaal leuk om een prognose te doen en wat is leuker om daar ook nog eens wat geld aan te kunnen verdienen. Gokken op voetbal gebeurt op verschillende manieren. Wie kent niet de bekende (en tamelijk onschuldige) pools die gemaakt worden bij verenigingen, buurten en bedrijven wanneer er een WK of EK eindronde gespeeld wordt.

Gokken op voetbal heeft met de jaren een enorme vlucht genomen

Gokken op voetbal heeft met de jaren echter een vlucht genomen. Sinds 1 oktober 2021 kun je legaal wedden via verschillende aanbieders, daar waar in Nederland aanvankelijk de TOTO het alleenrecht had. Jarenlang kon je in ons land alleen de bekende TOTO briefjes invullen en aanvankelijk had je de keuze een 1, 2, of 3 in te vullen. Daarbij betekende 1 een zege voor de thuisclub, stond 2 voor een zege van de uitclub en betekende 3 dat je een gelijkspel voorspelde. Gaandeweg kwamen er steeds meer opties om te gokken. Zo kon je een ploeg met een handicap laten beginnen, bijvoorbeeld met een 1-0 of 2-0 achterstand. Je kon later inzetten op het aantal doelpunten dat gemaakt zou worden en je kon zelfs gokken op de winnaar van de eerste en de winnaar van de tweede helft.

Het bekend en geliefde invulbriefje is verdwenen

Ondertussen is het bekende en best geliefde briefje van de TOTO er al lang niet meer. Tegenwoordig gok je vooral digitaal. Daardoor zijn de mogelijkheden nog groter geworden. Voor de echte gokker is dat prachtig, de romanticus mist het briefje van de TOTO toch wel. Via buitenlandse goksites was het al langer mogelijk om ook gedurende een wedstrijd nog te gokken. Wanneer we het over de TOTO hebben, dan hebben we het over pre match gokken. Live wedden is weer een heel andere tak van sport. Je gokt dan op wedstrijden die al aan de gang zijn. Zo kun jij inzetten als je denkt dat een ploeg alsnog een achterstand goed maakt bijvoorbeeld. Bij live wedden veranderen de odds voortdurend. Het maakt live wedden extra spannend.

TOTO heeft niet langer het alleenrecht in ons land en heeft serieuze concurrentie gekregen

Het alleenrecht in ons land van de TOTO is vanaf 1 oktober 2021 van de baan. De Kansspelautoriteit heeft meer partijen de kans geboden en een licentie te geven om legaal te gokken op voetbal en te wedden op sport in ons land. Bekende voorbeelden van bedrijven die ook een licentie hebben gekregen zijn Bet365, BetCity, Bingoal, GG Poker, Holland Casino en Livescore Bet. De TOTO heeft dus heel serieuze concurrentie gekregen ondertussen, al blijft het een voorname aanbieder van het gokken op voetbal.

Inzetten op zo goed als alle Europese competities

Bij alle aanbieders kun je inzetten op verschillende wedstrijden en competities. Natuurlijk kun je bij alle grote aanbieders terecht voor weddenschappen op de Eredivisie, de KNVB beker, de Keuken Kampioen Divisie, de Premier League, de Bundesliga, La Liga en de Serie A. Ook de lagere Engelse divisies zijn populair net als uiteraard de verschillende Europese toernooien. Ook op interlands kun je prima gokken.