Waarom regelmatig verzekeringen vergelijken?

Ieder jaar je huishoudboekje up to date houden geeft inzicht in je uitgaves. Altijd weer een lekker gevoel als je salaris is gestort, maar aan het eind van de maand is het toch weer passen en meten om geen financiële te korten te hebben. Misschien vraag je jezelf wel eens af: “hoe kan ik geld besparen”? De kans is groot dat je ieder jaar opnieuw ergens geld mee kan besparen.

de zorgverzekering

Misschien ben je ieder jaar fanatiek bezig met je zoektocht naar de goedkoopste zorgpremie. Dan weet je dat de zorgpremie van nu aankomend jaar weer wijzigt, normaal gesproken met een stijging. Door in de periode van 12 november tot 31 december de zorgverzekering te vergelijken kan je zien of er nu toch weer een andere verzekeraar voordeliger uitvalt.

Al is het maar 2 euro per maand, op jaarbasis scheelt je dat alleen al 25 euro. Maar er is meer.

de autoverzekering

Niets is zo variabel als de premie van je autoverzekering. Hoeveel je hiervoor betaalt is afhankelijk van een groot aantal factoren:

    je eigen leeftijd
    je woonplaats
    het merk en type van je auto, evenals de nieuwprijs
    het aantal geschatte te rijden kilometers
    aantal opgebouwde, aantoonbare schadevrije jaren (roy data systeem)

Je kan niet één autoverzekeraar aanwijzen als goedkoopste. Dat klinkt misschien raar, maar dat komt dus door de variabele gegevens van de polis. Autoverzekeraars richten zich op specifieke doelgroepen en proberen daar hun klanten weg te halen. Ga je een nieuwe auto kopen, dan is het natuurlijk altijd slim om te kijken naar de beste autoverzekering. Maar ook als je ‘gewoon’ na een jaar verzekert de zijn geweest is het raadzaam om opnieuw te gaan vergelijken.

Er is een schadevrij jaar bijgekomen, en je leeftijd is ook weer anders. d
Dus krijg je weer een ander profiel. Dat is hetzelfde als bij het krijgen van schade, door een daling van het aantal schadevrije jaren krijg je ook weer een heel ander prijskaartje. En bij iedere verandering kan een andere verzekeraar weer goedkoper zijn en beter bij je huidige situatie passen.

de uitvaartverzekering

Bij de uitvaartverzekering ligt het weer heel anders. Hierbij is het eigenlijk nooit verstandig om over te stappen, dit omdat je levenslang dezelfde premie betaalt. En hoe ouder je wordt, des te hoger de premie is op het moment van afsluiten.

Voorbeeld: uitvaartverzekering met een dekking van 6.500 euro.
Ben je 30 jaar, dan kan dit al vanaf ongeveer 6 euro per maand. Deze premie blijft hetzelfde, dus wanneer je 50 jaar bent geworden blijf je steeds deze 6 euro betalen. Besluit je vanaf je 50e jaar over te stappen naar een andere? Dan kom je bedrogen uit, voor dezelfde dekking betaal je dan al snel het 3-voudige bedrag.

energie en tv + internet vergelijken loont ook!

Energieprijzen zijn eveneens zeer variabel, maar bij de energie komt er weer een ander aspect kijken waarom overstappen interessant is. Energieleveranciers zijn keiharde concurrenten, nieuwe klanten worden verleid met aantrekkelijke cadeaus’ of cashback acties wanneer ze overstappen.

Het verstandigste doe je er dan ook aan om jaarlijks eenjarige contracten af te sluiten, zodat je iedere keer opnieuw kan profiteren van de welkomstbonus.

Voor TV en internet geldt hetzelfde, overstappen geeft eenmalige korting. Goedkoop tv en internet heb je pas echt bij jaarlijks vergelijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *