Wat gebeurt met met de bitcoin in 2021?

De bekende Bitcoin-influencer Tone Vays vertelde IGTV’s Victoria Scholar dat de marktcapitulatie van maart de katalysator was voor de recente stijging van de cryptocurrency.
Hij zegt dat het een enorme honger naar ‘iets anders dan overheidspapier’ heeft aangewakkerd en gelooft dat bitcoin een echte veilige haven is. Qua niveaus denkt hij dat het de rest van het jaar boven de €10.000 zal blijven, volgend jaar €20.000 zal breken met de mogelijkheid dat het in 2021 €45.000 tot 50.000 zal bereiken.

Bitcoin ziet winst

Aan het begin van de coronaviruscrisis werden wereldwijde aandelen zwaar getroffen toen investeerders reageerden op regeringen over de hele wereld die lockdown-beperkingen oplegden aan mensen en bedrijven. Als gevolg hiervan verloren grote indices zoals de FTSE 100, DAX en S&P 500 allemaal meer dan 30% van hun waarde door de uitbraak van Covid-19.

De grote crash

In zijn bitcoin-prijsvooruitzichten voor 2020 voorspelde hij dat de cryptomunt zou dalen tot ongeveer €5000 als gevolg van het grote ‘halving event’ in mei, waarbij de beloning voor het delven van nieuwe blokken wordt gehalveerd, wat betekent dat miners 50% minder BTC krijgen voor het verifiëren van transacties. Het tweede dat Vays voorspelde, was dat bitcoin moeite zou hebben om boven de €10.000 te breken, terwijl de cryptocurrency rond, maar onder die benchmark zweeft voor de rest van 2020. De digitale valuta heeft eerder in augustus echter al een hoogtepunt van €12.399 bereikt en het is onwaarschijnlijk dat hij binnenkort onder de €10.000 zal dalen, zei hij.
De ellende van de staatsschuld zal de ‘veilige haven’ bitcoin helpen stijgen, zegt Tone Vays
Eerder dit jaar sprak Dan Popescu, Investment Research Consultant en goud- en zilveranalist, met Jeremy Naylor van IGTV om zijn voorspelling voor goud te bespreken. In het interview waarschuwde Popescu dat de wereldeconomie te maken heeft met een mogelijke reset van het monetaire systeem. Popescu gelooft dat de goudprijs in de komende vijf jaar boven de $ 5000 zou kunnen uitkomen als gevolg van de coronavirus-pandemie en andere macro-economische factoren die ‘een explosie van overheidsschuld hebben veroorzaakt’. Deze ongelooflijke interventie door centrale banken zal de Amerikaanse dollar, de euro en het Britse pond devalueren, wat op zijn beurt de goudprijs de komende jaren zal helpen opdrijven, voegde hij eraan toe.

In navolging van vergelijkbare gevoelens, gelooft Vays dat bitcoin, ondanks de toegenomen volatiliteit, door beleggers steeds meer wordt gezien als een veilige haven. Ga voor het laatste crypto nieuws naar crypto Benelux