papier

Waar wordt papier allemaal voor gebruikt

Papier is een materiaal wat al een hele lange tijd wordt gebruikt en geproduceerd. Papier is afkomstig van hout, het wordt gemaakt door cellulosevezels te verwerken tot een dunne en platte laag. Deze vezels worden door middel van samenpersing en droging tot papier verwerkt. Papier is een stevig en absorberend materiaal wat heel veel toepassingen en varianten kent. In het dagelijkse leven kom je papier bijna overal tegen en het is een materiaal wat voor een lange tijd mee kan gaan waardoor het heel veel gebruikt wordt voor onder andere boeken en schriften. Maar wat kan je nog meer met papier?

Toepassingen van papier

Er zijn verschillende soorten papier maar elke soort papier lijkt relatief op elkaar. De bekendste versie van papier is het zogeheten grafisch papier. Dit wordt vooral gebruikt voor het schrijven en drukken van verhalen of teksten. Verder wordt papier gebruikt voor het inpakken van bepaalde spullen. Veel cadeaus en dingen als kleding worden ingepakt met kraftpapier of karton. Karton is een versie van papier die een stuk steviger is dan papier dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld op te schrijven. Daarom wordt het vaak gebruikt om er spullen in te verpakken. Een ander veelgebruikte soort papier is iets wat dagelijks wordt gebruikt, maar waar men vaak niet bij stil staan. Papier wordt namelijk met regelmaat gebruikt voor hygiëne en sanitair, denk bijvoorbeeld aan toiletpapier en zakdoekjes. Ook voor sommige soorten speelgoed of ander vermaak wordt papier vaak gebruikt.

Recyclen van papier

Tegenwoordig zie je papierbakken en containers op heel veel plekken staan. Papierbakken en containers zijn erg gewild en worden veel gebruikt bij het recyclen van papier. Als ze niet al in de omgeving staan, kun je er eventueel zelf een huren. Zo kun je bijvoorbeeld een papiercontainer huren van Renewi voor een bepaalde periode om al je overbodige papier in weg te gooien. Afval recyclen is tegenwoordig erg populair. Daarom was de stap van het recyclen van bijvoorbeeld plastic en het gebruik van GFT-containers naar het gebruiken van papiercontainers niet al te groot. Door al je papier in deze containers te gooien, is het makkelijker om papier te recyclen en hoeven er dus minder bomen te verdwijnen voor de papierproductie.