Een serre laten aanbouwen: welke opties heb ik?

Droom jij al jaren van meer woonruimte maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt realiseren? Misschien is een serre-aanbouw dan wel wat voor jou. Met een serre creëer je meer natuurlijke lichtinval in huis en laat je de ruimte optisch groter lijken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen aan het laten plaatsen van een serre-aanbouw. Je leest hier welke dat dit zijn.

Waarom kiezen voor een serre?

Een serre biedt vele extra gemakken: meer woonruimte, meer natuurlijke lichtinval, de woonkamer of keuken die ineens veel ‘ruimer’ aanvoelt. Begrijpelijk dus dat veel mensen kiezen voor een serre. Bij Deaanbouwexpert.nl hebben ze jarenlange ervaring in het aanbouwen van diverse ‘typen’ serres, dus als je graag goed advies wilt of alvast een vrijblijvende prijsindicatie wilt opvragen kun je bij hen terecht.

Een ander groot voordeel van een serre is dat je niet teveel inlevert op je tuin. Veel serres worden namelijk voor een groot deel uit glas vervaardigd, waardoor je het idee hebt dat je middenin de tuin zit. Alleen dan warm en droog, ook tijdens de wintermaanden! Ben je benieuwd hoe het aanbouw proces in zijn werk gaat? Je leest hier meer over het bouwproces van een aanbouw.

Welke verschillende soorten serres zijn er?

Je hebt verschillende soorten serres. Er zijn bijvoorbeeld op maat gemaakte serres en prefab serres. Bij prefab serres worden de materialen al in de fabriek opgebouwd tot een serre die vervolgens al nagenoeg compleet geleverd en geplaatst kan worden. Deze hebben als voordeel dat ze snel klaar zijn en dat ze zeer snel geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al binnen enkele weken tot dagen geregeld zijn. Een nadeel aan een prefab serre is dat jij je als klant moet houden aan de mogelijkheden die de fabriek aanbiedt. Wil jij iets speciaals wat niet in hun ‘standaard pakket’ valt, dan wordt het lastig om dit via prefab te realiseren. 

Een op maat gemaakte serre heeft als grote voordeel dat je dit helemaal naar wens kunt inrichten. Ook speciale wensen voor een serre kunnen dan uitgevoerd worden. Houd er rekening mee dat een ‘gewone’ serre langer duurt om te maken, en dat de kosten ook hoger uitvallen dan bij een prefab serre.

Laat je goed informeren over kosten en vraag een offerte aan

Lijkt het je wel leuk, zo’n serre maar heb je geen idee van de kosten of aan welke afmetingen je moet denken? Neem dan contact op met De Aanbouw Expert. Je kunt bij hen vrijblijvend een offerte opvragen en advies vragen over het laten aanbouwen van een serre.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *