Project meubelroller: zo maak je er één

Een meubelroller maken kan handig zijn als je een verhuizing voor de boeg hebt, of als je zware objecten moet verplaatsen. Je kunt hiervoor een meubelroller kopen. Je kunt er echter ook zelf een maken. Dit kun je doen omdat de standaard maten bijvoorbeeld niet voldoen. Of omdat je het gewoon leuk vindt om zelf te klussen. Daarom voor jou deze tips

Wat is een meubelroller en waar gebruik je het voor

Een meubelroller (ook wel ‘meubelhondje’ genoemd) is zoals gezegd bedoeld om meubels te verplaatsen. Het is vaak een vierkant plateau met wieltjes eronder, maar je hebt ook losse rollers. Hiermee wordt het verplaatsen van zware meubels of objecten makkelijker gemaakt. Je kunt dit dus ook heel makkelijk zelf maken. Hoe je dat doet, vertellen we je hier.

Hoe maak je zelf een meubelroller

Kies het materiaal waarmee je wilt werken. Voor het plateau kun je bijvoorbeeld voor multiplex kiezen. Dit is stevig materiaal wat veel gewicht kan hebben. Voor de losse wielen kun je zwenkwielen van WielenOutlet gebruiken. Hiermee kun je jouw meubelroller in alle richtingen sturen, zonder al te veel druk uit te hoeven oefenen. Bepaal vervolgens de afmetingen van je meubel. Het beste is om een gouden middenweg te vinden qua grootte. Hij moet niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein. Teken de gewenste grootte af op het multiplex en zaag het plateau op maat. Plaats hierna de wielen op de onderkant van het plateau en teken deze af. Hierna kun je de wielen monteren. Voeg eventueel nog een antislip stof toe op de bovenkant van het plateau.

Waarom zelf een meubelroller maken

Natuurlijk kun je een meubelroller kopen. Heb je echter een specifieke maat nodig, of vind je het gewoon leuk om zelf een klusproject uit te voeren, dan kun je ook een meubelroller maken. Het voordeel hiervan is dat je zelf de juiste maat kunt bepalen voor jouw meubelhondje. Bovendien kun je jouw interieur makkelijk aanpassen. Moeten er zware meubels zoals koelkasten of banken verplaatst worden? Met een meubelroller is dat geen probleem meer. Er zijn dus meerdere voordelen aan het hebben en gebruiken van een meubelroller.