3 redenen om voor een zwart-wit printer te kiezen

Veel mensen gaan bij de aanschaf van een printer voor een kleurenprinter. Omdat het makkelijk is om te hebben, en omdat er wel eens een printje in kleur gemaakt moet worden. Twijfel je echter of een kleurenprinter wat voor jou is? Dan hebben we 3 redenen voor je waarom je ook prima voor een zwart-wit printer kunt kiezen.

  1. Je print het meeste in zwart-wit

Dit lijkt een open deur, maar denk eens goed na hoeveel je nu daadwerkelijk gebruik maakt van een kleurenprinter. Zeker thuis print je het meeste vaak in zwart-wit. De meeste mensen printen thuis tekstdocumenten, verzendlabels van pakketten en gescande documenten. Hiervoor hoef je echt niet altijd kleurenprints te maken. Is het aantal kleurenprints dat je maakt te verwaarlozen, dan kan een zwart-wit printer een prima alternatief zijn. Klik hier voor zwart-wit A4 printers.

  1. Refurbished zwart-wit printers zijn milieuvriendelijker

Een refurbished zwart-wit printer is een tweedehands printer die in feite een tweede leven krijgt. Doordat kapotte onderdelen door een specialist vervangen worden, hoeft er geen compleet nieuwe printer geproduceerd te worden. Bovendien wordt een refurbished apparaat ook helemaal gecontroleerd voordat deze te koop wordt aangeboden, en krijg je garantie op het apparaat. Een refurbished zwart-wit printer is daarom in aanschaf milieuvriendelijker dan een nieuw apparaat. Lees ook meer redenen om een refurbished apparaat aan te schaffen.

  1. Zwart-wit laserprinters zijn goedkoper dan inkjet kleurenprinters

Naast het feit dat zwart-wit printers supersnel printjes kunnen aanleveren, zijn ze ook goedkoper dan kleuren inkjetprinters. De toner in laserprinters gaat namelijk veel langer mee dan inktcartridges. De cartridges moeten namelijk regelmatig vervangen worden zodra ze leeg zijn. Bij een laserprinter wordt er gebruik gemaakt van een soort ‘ronde koker’ waarmee de toner op het papier wordt overgedragen. Door middel van verhitting blijft de toner op het papier vastzitten. Hierdoor is een laserprinter duurzamer in gebruik. De aanschafwaarde van een laserprinter is echter wel vaak hoger dan een inkjetprinter. Op lange termijn is een laserprinter dus voordeliger dan een een inkjetprinter. Dit type printer is vooral aan te raden als je een grootverbruiker bent en regelmatig veel printjes moet maken.

Verschillende soorten zwart-wit printers

Bij Refurbishedprinter.nl zijn er drie verschillende soortenzwart-wit printers verkrijgbaar Je hebt de standaard zwart-wit printer voor A4 documenten. Er zijn ook zwart-wit printers verkrijgbaar voor A3 documenten. En je hebt all-in-one printers voor zwart-wit afdrukken. Deze kunnen zowel printen, als scannen en kopiëren. Vergelijk de verschillende printers online om jouw ideale zwart-wit printer te vinden!