3 x creatief met pizzadeeg

Met een goed pizzadeeg maak je de allerlekkerste pizza’s, maar je kunt nog zoveel meer doen met pizzadeeg. Wij gingen voor je op zoek en stelden 5 creatieve manieren om te koken met pizzadeeg voor je op.

Een lekkere pizza begint bij goed pizzadeeg, onze recepten beginnen daar dus ook mee. Maak zelf je pizzadeeg, of haal een bol kant en klaar pizzadeeg van bijvoorbeeld Monte Pizza Crust bij de supermarkt. Hiermee kun je lekker aan de slag voor onderstaande recepten.

Pizza margherita, maar dan even anders

Eigenlijk is dit recept wel heel simpel, maar het is zo lekker dat we het toch even voor je op wilden schrijven. Rol je deeg uit tot een vierkant en bekleed het midden in de lengte met tomaten pasta, laat zowel links als rechts een strook deeg over. Strooi de kaas over de tomatenpasta. Als je wilt kun je de pizza ook nog vullen met andere groentes. Snijd het overige deeg in reepjes, van de tomatenpasta naar het uiteinden toe. Vouw deze reepjes over de kaas en tomaten pasta heen en maak hier een mooi vlechtpatroon van. Besmeer de bovenkant met een beetje boter en bak de pizza als een normale pizza.

Knoflookbroodjes

Verdeel je deeg in bolletjes die ongeveer even groot zijn als een golfballetje. Rol elk stukje deeg uit tot lange worstjes en maak hier een knoopje van. Leg deze op een bakplaat (gebruik bakpapier). Hak ongeveer een half bosje peterselie fijn en doe deze in een kom. Pel 5 teentjes knoflook en pers deze in een knoflookpers fijn. Doe deze bij de peterselie. Doe hier ook nog 100 milliliter olijfolie en een halve theelepel zeezout bij. Meng dit goed door elkaar. Bestrijk de knoopjes van deeg met het mengsel en bak ze zo’n kwartiertje in een voorverwarmde oven.

Hotdogtwister

Dit is hét recept voor iedere party snack en dit recept is misschien nóg wel makkelijker dan de margherita die we hierboven hebben genoemd. Het enige wat je hier namelijk voor nodig hebt is pizzadeeg, 12 hotdogworstjes en één eidooier. Verdeel het deeg in 12 stukjes, maak hier smalle platte reepjes van en wikkel deze om de worstjes. Besmeer de pakketjes daarna met het eigeel en bak de broodjes op zo’n 190 graden Celsius in zo’n 15 à 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.