Tips bij het kiezen van het juiste boxkleed 80×100

Een boxkleed 80×100 is onmisbaar als je een baby hebt. Met een boxkleed ligt je kind heerlijk comfortabel in de box en dat is ook nodig. Je baby ligt brengt heel wat uren in de box door en dan is het fijn dat je kleintje niet op een harde ondergrond hoeft te liggen. Daarnaast wordt een boxkleed vaak ook gebruikt om je kind op te leggen als je je kind op de vloer laat spelen. Zo kun je een boxkleed meenemen als je op bezoek gaat of als je je baby lekker wilt laten genieten in de tuin. Bij het kiezen van het juiste boxkleed zijn er een aantal dingen om op te letten. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Zorg dat je de juiste maat kiest

Bij het kiezen van een boxkleed 80×100 is het van belang om te letten op de juiste maat. Als je de verkeerde maat kiest krijg je daar zeker spijt van. Een te kleine maat gaat schuiven in de box en dat is niet fijn voor de baby. Daarnaast heb je dan nog plekken waar de baby zich pijn kan doen aan de harde ondergrond van de box. Een te grote maat is ook niet comfortabel voor je kindje omdat het kleed dan te vol is voor de box. Kijk altijd even welke maat je nodig hebt. De meest voorkomende maten zijn 75×95, 80×100 en een rond model. Meestal kun je dat wel vinden op de beschrijving van de box en anders kun je de maat opmeten.

Let bij boxkleed 80×100 op de materialen

Bij boxkleed 80×100 is het verder belangrijk om te letten op de materialen die gebruikt zijn. Zachte stoffen zijn het fijnste voor je baby. Sommige synthetische stoffen zijn niet prettig. Dat zijn materialen waarvan je kleine het onnodig warm krijgt en kan gaan zweten. Een zachte buitenkant van het kleed voelt heerlijk voor je kleintje. Je kunt de kleden krijgen in allerlei kleuren en er zijn ook prachtige gebreide modellen te vinden.

Bepaal de gewenste dikte van het kleed

Hoe comfortabel een boxkleed 80×100 is hangt niet alleen af van de gebruikte materialen aan de buitenkant. De vulling van het kleed is minstens net zo belangrijk. Hoe dikker de vulling hoe groter het ligcomfort voor je baby. Als je kiest voor een model met een extra dikke vulling is dat een feest voor je kleintje. Als je het kleed ook gebruikt voor buiten dan is een extra dik model zeker aan te raden. De dikke vulling zorgt dan dat je baby geen last heeft van een hobbelige ondergrond.

Kies een boxbumper voor extra veiligheid

Wil je het extra veilig en comfortabel maken voor je baby in de box? Kies dan naast het juiste  boxkleed 80×100 voor een boxbumper. Daarmee bedek je de wanden van de box zodat je kindje zich daar niet aan kan stoten. De hele box wordt dan door dit boxkleed een veilige en zachte haven, hoe je kindje ook rolt en ligt in de box.