vpn

Het belang van het gebruiken van een VPN

Virtual Private Networks worden elke dag populairder. Bijna een op de vier gebruikers heeft ze minstens één keer gebruikt tijdens het surfen, vooral onder de jongste. De noodzaak om VPN’s te gebruiken blijkt uit het aantal diefstallen, zwendelpraktijken en kwetsbaarheden waar we te allen tijde mee te maken hebben.

Hoewel bescherming tegen derden en anonimiteit de meest gerechtvaardigde redenen kunnen zijn om een Virtual Private Network (VPN) te installeren, zijn ze niet de enige of meest populaire.

De helft van de klanten die zich abonneren op premium VPN-diensten doen dit om onbeperkte en onbeperkte toegang te krijgen tot de inhoud van gelokaliseerde mediasites.

Dit is te wijten aan het feit dat platforms zoals Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime of Hulu hun diensten niet toegankelijk maken voor alle klanten. In sommige gevallen bepaalt de plaats waar het IP wordt gehost wat de gebruiker kan zien. In andere gevallen is het zelfs niet mogelijk om een nieuw account aan te maken vanuit sommige landen.

Maar deze bedrijven zijn zich volledig bewust van de activiteiten van de gebruiker en daarom blokkeren ze vaak ook die met een geactiveerd VPN. Dit heeft ertoe geleid dat ontwikkelaars nieuwe configuratie methoden moeten vinden om niet gedetecteerd te worden.

Andere populaire toepassingen van virtuele particuliere netwerken zijn toegang tot websites of sociale netwerken, internationale communicatie en het downloaden van P2P-bestanden zoals torrents.

Bovendien kan in landen waar censuur of vervolging voorkomt, de kwestie van de privacy van het grootste belang zijn, veel meer dan we ons kunnen voorstellen.

Veel internetgebruikers kunnen echter in de verleiding komen om te kiezen voor gratis VPN’s, maar, zoals in veel gevallen, is wat gratis is bijna nooit kwaliteit.

Gratis diensten brengen bijna altijd meer problemen met zich mee dan oplossingen, waarbij de online activiteit van gebruikers wordt vastgelegd en de informatie aan de hoogste bieder wordt verkocht als virtuele huursoldaten. Om de kosten te verlagen en hun eigen winst te verhogen, verkopen sommige gratis VPN’s ondraaglijke hoeveelheden advertenties en geven zelfs sommige van hen het dataverkeer van andere gebruikers door via uw apparaten, in een schema dat vergelijkbaar is met P2P-bestanden en dat resulteert in onvoorstelbare beveiligingsfouten.

Het belang van VPN op mobiele apparaten

In ons dagelijks leven gebruiken we onze mobiele telefoons en tablets vaak regelmatiger dan de computer. De beschikbaarheid, snelheid en grote aanpassing die alle sociale en werkplatforms hebben ondergaan, maken dat we geneigd zijn dit te doen. 

Dit betekent dat we steeds vaker gevoelige of vertrouwelijke informatie in onze mobiele apparaten moeten invoeren. Bij een aankoop op het internet moeten we onze creditcardgegevens doorgeven. Als we een account willen aanmaken op een website of programma, is het noodzakelijk om ons e-mailadres en vele andere persoonlijke gegevens in te voeren. Op sociale netwerken delen we de hele tijd afbeeldingen, video’s of bestanden die we niet in andere handen willen krijgen dan die van onze contactpersonen.

Maar dit gebeurt niet altijd. De waarheid is dat jaar na jaar meer dan 150 miljoen mensen last hebben van aanvallen op hun privacy op mobiele apparaten. Het is een riskante situatie waaraan iedereen die zonder bescherming surft, wordt blootgesteld.

In een steeds gevaarlijker wordende wereld is het alarmerend om te bevestigen dat minder dan de helft van de mensen die VPN’s gebruiken dit doen via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Zonder deze diensten kunnen internetgebruikers het slachtoffer worden van allerlei vormen van diefstal, fraude en oplichting, afpersing en zelfs identiteitsdiefstal.

Problemen en oplossingen

Bijna iedereen die dagelijks op het internet surft, voelt zich onbeschermd tegen aanvallen van hackers of malware, maar heeft niet genoeg informatie om er iets aan te doen.

Desinformatie en misleiding zijn in alle aspecten van ons virtuele leven zeer aanwezig. Er zijn maar weinig gevallen waarin een dienst echt gratis is, zonder de slechte bedoelingen en de kleine lettertjes. Gelukkig zijn er nog steeds oprechte tools op het web die accurate informatie bieden over welke de beste VPN’s en volmachten op de markt zijn.

Een van deze tools is te vinden bij VPN Paradise, waar iedereen aan de hand van reviews, vergelijkingen, gespecialiseerde kritieken en meningen van gebruikers zijn eigen conclusies kan trekken op basis van zijn eigen prioriteiten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *