Buisventilator

Dankzij deze 3 stappen leg jij een ventilatiesysteem aan in 1 dag

Ben je van plan om thuis een nieuw ventilatiesysteem aan te sluiten? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel leg ik uit hoe je het beste een ventilatiesysteem kunt installeren.

Zullen we?

Wat is een ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem kun je op veel verschillende manieren aansluiten. Het doel van een ventilatiesysteem is om schone lucht aan te leveren in een ruimte. In de simpelste vorm is een raam dus ook een ventilatiesysteem, maar dat behandel ik niet in dit artikel.

In dit artikel bespreek ik het mechanisch ventileren van een ruimte.

Wat is een mechanisch ventilatiesysteem?

Wederom in zijn simpelste vorm: het is lucht dat wordt ververst met behulp van een machine. Dus schone lucht wordt aan gepompt en vervuilde lucht wordt afgepompt. Zo makkelijk is het.

Het enige dat je nodig hebt, is een schone toevoer van lucht, een manier om de verse- en vervuilde lucht te transporteren. Daarnaast heb je een machine nodig die de lucht af- en inpompt.

Welke materialen heb je nodig voor het aanleggen van een mechanisch ventilatiesysteem?

In de bovenstaande alinea heb ik benoemd wat er allemaal nodig is, in deze alinea vertel ik je welk materiaal je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden.

Stap 1. is om een schone luchttoevoer te vinden. 9 op de 10 keer is dit schone lucht van buitenaf.

Stap 2. Geleid de buizen waarin de lucht wordt getransporteerd vanuit de toevoer van schone lucht, naar de ruimte waarvan je de lucht wil verversen. Je kan deze koppelen langs een muur of je kunt ze verwerken in de muur. De keuze is aan jou.

Stap 3. Plaats een pomp (die de lucht rondpompt) op het uiteinde van de buis bij de schone luchttoevoer. Een buisventilator is hiervoor de simpelste en effectiefste oplossing.

En dat zijn alle stappen. Ik kan wel dieper ingaan op de details, maar dan sla ik de plank mis. Het aanleggen van een ventilatiesysteem is zo simpel.