Inboedel opslag

Belangrijke informatie bij het opslaan van je inboedel

Heb je veel spullen die je niet kwijt kan? Of wil je orde scheppen in de chaotische ruimte? In dat geval is het handig om een opslagruimte te huren. In Nederland lopen de kwaliteiten van de opslagruimtes uiteen.

Daarom moet je op een aantal punten letten zodra je spullen gaat opslaan. In dit artikel lees je belangrijke informatie bij het opslaan van je spullen.

Welke soorten opslagruimtes heb je op dit moment?

 

In Nederland heb je verschillende manieren op je inboedel op te slaan. In Nederland heb je diverse plekken. Zo kan je een opslagruimte in Arnhem huren, maar ook bijvoorbeeld in regio Amsterdam. Bij het huren van een ruimte breng je zelf de spullen naar de locatie, waar ze vergrendeld worden.

Ook is een mobiele opslag mogelijk. Hierbij levert een bedrijf een mobiele opslag bij je af, waar je je spullen in kwijt kan. Het bedrijf neemt vervolgens de container mee en slaat de spullen op.

Verder kan je je spullen bij een garage opslaan. Bepaalde woningcorporaties verhuren deze garages. Door de stijging van de huizenprijzen zijn de huurprijzen van deze garageboxen ook vaak erg hoog.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

 

Vervolgens is het verstandig om te bedenken hoeveel opslagruimte je eigenlijk nodig hebt. Op internet heb je diverse tools om je opslagruimte te berekenen. Vul hierbij in welke meubels je wilt opslaan, waarna de tool voor jou berekent hoeveel ruimte je nodig hebt.

Heb je ongeveer honderd dozen die je wilt opslaan? Vaak heb je dan ongeveer 10 m3 qua opslag nodig.

Hoeveel betaal je voor je opslagruimte?

 

De prijzen variëren behoorlijk. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte, de locatie (een opslagruimte in regio Arnhem is vaak goedkoper dan in Amsterdam) en de huurperiode.

Een opslagruimte van 10 m3 kost ongeveer 80 euro per maand, terwijl een opslagruimte van meer dan veertig m3 meer dan 150 euro kost.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel weer over het opslaan van je inboedel. Veel succes met vergelijken!