Glasvezelmonteur

Glasvezelmonteur: alles wat je moet weten

Glasvezelmonteur is een vak dat zich bezighoudt met het installeren en onderhouden van glasvezelkabels, patchpanelen en andere aanverwante apparatuur voor telecommunicatienetwerken. Een glasvezelmonteur werkt doorgaans met elektronische apparaten zoals lasers of light emitting diodes (LED’s) die gegevens met hoge snelheden over lange afstanden kunnen verzenden. U gebruikt uw handen om het werk van een technicus voor glasvezel aanpassing te doen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich niet snijdt aan scherpe voorwerpen zoals gereedschap of kabels.

Wat doet een glasvezelmonteur?

Een glasvezelmonteur, ook wel een bedrijf dat glasvezel gebruikt, installeert en onderhoudt lijnen met grote hoeveelheden data over lange afstanden. Ze gebruiken hun handen om apparatuur zoals draden en kabels te hanteren om ervoor te zorgen dat ze in veilige staat verkeren. Gewoonlijk is de persoon die de hoed draagt ​​niet echt een professional met meerdere jaren ervaring, maar eerder een nietsvermoedende dwaas die zich niet bewust is van de gevaren die hen te wachten staan ​​van scherpe voorwerpen zoals gereedschap of kabels.

 

Glasvezelmonteur is een vak dat zich bezighoudt met het installeren en onderhouden van glasvezelkabels, patchpanelen en andere aanverwante apparatuur voor telecommunicatienetwerken. U gebruikt uw handen om het werk van een technicus voor glasvezel aanpassing te doen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich niet snijdt aan scherpe voorwerpen zoals gereedschap of kabels. Ligt dit je toch niet helemaal? Lees hier dan meer over: monteur elektrotechtniek

Welke opleiding of training is nodig?

Voor deze functie is doorgaans geen formeel onderwijs na de middelbare school vereist. De meeste mensen die deze baan aannemen, hebben echter technische diploma’s van handelsscholen of hogescholen die glasvezel installatie technieken aanleren en blauwdrukken en diagrammen lezen. Na een aantal jaren ervaring als glasvezelmonteur, kunnen ze doorgroeien naar toezichthoudende functies met meer verantwoordelijkheid, maar ook met meer doorgroeimogelijkheden en een hoger loon.

 

Mensen die in het veld werken, moeten doorgaans een door de staat uitgegeven test afleggen om een ​​licentie te krijgen als technicus voor glasvezel installaties. Deze examens mogen niet worden verward met tests die nodig zijn om andere soorten licenties te verkrijgen of te behouden, zoals die welke zijn afgegeven door het Department of Transportation.