Blockchain – alles wat je moet weten!

Blockchain is een digitaal openbaar grootboek van transacties dat wordt bijgehouden door de mensen, niet door een centrale autoriteit. Elke keer dat iemand iets koopt of verkoopt met Bitcoin, tekenen ze er eigenlijk voor met hun eigen handtekening, en wanneer deze handtekeningen compleet zijn bij het maken van nieuwe blokken in de keten, produceert het nieuwe Bitcoins. De blockchain is ’s werelds meest populaire digitale portemonnee voor Bitcoin.

Waar kan de blockchain worden toegepast?

Blockchain kan worden toegepast op veel industrieën buiten de financiële wereld, waaronder gezondheidszorg, toeleveringsketens en zelfs stemsystemen! Blockchain heeft ook implicaties die verder gaan dan alleen een manier om gegevens veilig op te slaan – het kan ook enorme gevolgen hebben voor de manier waarop we zaken doen binnen bedrijven.

 

Het lijkt erop dat deze technologie alleen maar krachtiger zal worden naarmate de tijd verstrijkt, dus als u wilt dat uw bedrijf voorop blijft lopen, is het belangrijk om blockchain-technologie nu te begrijpen en te implementeren!

 

Dus daar heb je het – een korte introductie tot wat Blockchain is en waarom het ertoe doet. Als je meer wilt weten, bekijk dan zeker onze andere artikelen over dit onderwerp! En zoals altijd, laat gerust een reactie achter als je vragen hebt!

Een digitaal grootboek?

De blockchain is een digitaal grootboek van alle cryptocurrency-transacties. Het groeit voortdurend omdat er “voltooide” blokken aan worden toegevoegd met een nieuwe reeks opnames. Elk blok bevat een cryptografische hash van het vorige blok, een tijdstempel en transactiegegevens. Bitcoin-knooppunten gebruiken de blokkeren om legitieme Bitcoin-transacties te onderscheiden van pogingen om munten opnieuw uit te geven die al elders zijn uitgegeven.

 

De uitvinding van de blockchain voor Bitcoin maakte het de eerste digitale valuta die het probleem van dubbele uitgaven oploste zonder dat een vertrouwde beheerder nodig was. Het bitcoin-ontwerp heeft andere toepassingen geïnspireerd en blockchains die voor het publiek leesbaar zijn, worden veel gebruikt door cryptocurrencies.