zonnepanelen

Zonnepanelen kopen: hier moet je op letten

Waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen is erg belangrijk. Naast de kosten is het uiteraard ook van groot belang dat de zonnepanelen op de juiste manier worden gemonteerd en je de optimale efficiëntie op het gebied van zonne-energie leveren. Hieronder lees je meer informatie over punten waar je op dient te letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Aantal zonnepanelen

Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar het aantal panelen wat er op jouw dak passen, zodat je optimaal rendement uit je panelen kunt halen en de aanschaf daardoor ook interessant wordt. Om twee zonnepanelen te kopen en aan te laten leggen zorgt voor hoge kosten, maar weinig rendement. Vandaar dat het ook goed is om vooraf te bepalen hoeveel panelen er bij jou op het dak geplaatst kunnen worden. Beschik je over een kleiner dak? Kijk dan naar het vermogen van de zonnepanelen. Op die manier kun je met minder zonnepanelen hetzelfde rendement behalen als met zonnepanelen die een lager vermogen bevatten. Het kopen van zonnepanelen dien je uiteraard te doen bij een erkende leverancier. Lees op Zonnepanelen.net meer tips voor het kopen van de beste zonnepanelen.

Hellingsgraad dak

Je dak dient een bepaalde hellingsgraad te bevatten om goed geschikt te zijn voor zonnepanelen en te zorgen voor een goede opbrengst. Er zijn online diverse tools te vinden die je kunnen helpen met het bekijken en bepalen van de hellingsgraad die nodig is om zonnepanelen efficiënt te kunnen gebruiken en het gewenste rendement in te kunnen zetten als stroom in huis. 

Betrouwbare specialist

Zoek ten alle tijden een betrouwbare specialist die ruime ervaring heeft met de aanleg van zonnepanelen en het adviseren van de juiste soorten en mogelijkheden. Vraag diverse offertes in de regio op, zodat je prijsverschillen kunt zien en daarna een juiste keuze kunt maken om zonnepanelen op jouw dak te laten aanleggen. Laat dit doen door een gecertificeerde specialist. Doe je dit zelf en gaat er iets kapot of sluit je iets verkeerd aan? Dan ben je namelijk ook niet verzekerd bij brand en heb je ook geen garantie meer op je zonnepanelen en/of omvormer, waardoor je zelf zult opdraaien voor de extra kosten. 

Meterkast mogelijkheden

Heb je een oude meterkast? Check dan vooraf ook goed of jouw meterkast geschikt is om de geregistreerde stroom die is opgewekt en die je niet gebruikt terug te leveren is aan het net, zodat je korting op je rekening krijgt.