software

Hoe kies je de beste planning software?

Zowel tijdens een studie als tijdens werk is het van groot belang om een goede planning te kunnen maken of om iemand in te kunnen huren die je hierbij kan helpen. Echter is het ook mogelijk om een accurate planning te maken met behulp van planning software, maar hoe werkt dat precies? Hoe kun je planning software van bijvoorbeeld Timewax implementeren in je bedrijf voor projecten en wat is de beste planning software?

Wat is planning software?

Een planning tool of (online) planning software kan jou helpen met het maken van een goede planning voor een project of voor je reguliere werkzaamheden. Vaak is dit online software die ernaar streeft om meerdere bedrijfsprocessen sneller, gemakkelijker en ordelijker te laten verlopen.

Waarom (online) planning software?

Eenvoudige planningen kun je zelf opstellen, maar zelf opstellen zorgt er ook voor dat de kans op fouten groter is. Ook kunnen de standaard programma’s zoals Excel op een computer niet het uitgebreide overzicht en de mogelijkheden bieden om een complete planning te maken met urenregistratie, voorraden en andere benodigdheden. Deze software kan dus vooral helpen bij het efficiënter laten verlopen van bepaalde processen tijdens projecten en alles voor iedereen die erbij betrokken is tegelijkertijd zichtbaar maken. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de meest actuele situatie. Ook kunnen er rapportages en data gehaald worden uit de gegevens, zodat je na afloop ook kunt evalueren waar eventuele verbeterpunten of pijnpunten liggen. Ook is het zo dat deze planning software alles kan beheren, dus je hebt geen losse programma’s meer nodig, zoals Word en Excel, wat je apart met iedereen moet delen. Tot slot is planning software vaak op te roepen via een app of altijd bereikbaar doordat het in de cloud is opgeslagen, wat ook zeker een groot voordeel kan bieden.

Beste planning tool voor jouw situatie

Hoe kies je de juiste planning tool voor jouw situatie of bedrijf? Bespreek van tevoren wat de wensen en behoeften zijn op het gebied van planning software. Is er een behoefte aan een uitgebreide versie of is het puur en alleen om projecten te ondersteunen? Wie gaan er allemaal gebruik maken van de software? Wat moet er zichtbaar zijn binnen de software en heb je specifieke aanpassingen nodig zodat je bedrijf er optimaal gebruik van kan maken? Dit kost uiteraard geld, maar levert je ook extra gemak op. Dit zijn dus enkele zaken waar je rekening mee dient te houden bij het uitkiezen van de juiste planning software.