Kerstpakketten bestellen: gegarandeerd succes met dit handige stappenplan

Het bestellen van de kerstpakketten is een taak waar niemand jaloers op is. Want hoe kun je voor zoveel mensen één pakket vinden dat iedereen aanspreekt? Het is de bedoeling dat het kerstpakket je personeel motiveert en trots maakt, maar soms hebben ze juist het tegenovergestelde effect. Volg het onderstaande stappenplan en jij vindt ook de ideale kerstpakketten voor jouw personeel deze keer.

1.  Stuur een kerstpakketten vragenlijst naar je personeel

Waarom zou je gokken naar wat je personeel wil hebben als je het ze ook gewoon kunt vragen? Door een kleine enquête op te stellen en naar je personeel te sturen, kun je heel veel leren over de verwachtingen en wensen. Daarbij betrek je ze bij de keuze, en dat werkt motiverend. Vraag bijvoorbeeld om het ideale kerstpakket te omschrijven, om wat er goed en minder goed was aan de vorige kerstpakketten en om wat ze graag willen hebben.

2.  Verwijs naar de overeenkomsten

Vervolgens schrijf je de overeenkomsten op waarna je met de kerstpakketten wilt verwijzen. Want het is beter om te kijken naar wat iedereen gemeen heeft, dan je zorgen te maken over hoe anders iedereen is. De onderstaande punten zijn dan uitstekend om te gebruiken.

  • Het bedrijf: iedere ontvanger werkt voor hetzelfde bedrijf. Daar verwijs je naar door voor kerstpakketten te kiezen in de kleur van je huisstijl en door je logo op de verpakking te laten drukken.
  • Het werk: iedere ontvanger werkt ook direct of indirect richting hetzelfde doel. Jullie bedrijf produceert iets of levert iets. Daar verwijs je naar met het product, bijvoorbeeld een wollen muts als jullie natuurlijk isolatiemateriaal produceren.
  • De prestaties: als laatste heeft iedereen bijgedragen aan de grote prestaties van het afgelopen jaar. Kies een thema dat daarnaar verwijst en je laat niet alleen zien dat je je personeel waardeert, maar ook wat je waardeert.

3.  Kies een betrouwbare webwinkel uit

Nu weet je exact wat er in de kerstpakketten moet zitten en dat betekent dat je een winkel kunt gaan zoeken om deze bij te bestellen. Webwinkels hebben vaak een groot assortiment en de prijzen zijn lager. Doe wel even een kleine controle van kwaliteit, door de algemene voorwaarden door te nemen en recensies te lezen. Heb je een winkel gevonden, dan ga je naar de volgende stap.

4.  De filters instellen en een keuze maken

Webwinkels gebruiken filters waarmee je een selectie kunt maken uit de honderden kerstpakketten die ze aanbieden. Stel deze filters correct in met de informatie die je verzameld hebt bij stap 1 en stap 2. Je krijgt dan direct te zien welke pakketten uit het assortiment passen binnen jouw wensen en budget. Het enige wat je dan nog moet doen is een keuze maken en je kerstpakketten bestellen Sommige webwinkels geven je ook de optie om achteraf te betalen. Met dit stappenplan maak je vast de juiste keuze en vind je die pakketten waar je iedereen binnen het bedrijf tevreden stelt.