Welk sieraad draag jij met gepaste trots?

Geven, krijgen en kopen; drie dingen die je met sieraden maar al te graag doet. De keuze is echter niet zo snel gemaakt. Daar gaat wel enig zelf beraad aan vooraf!

 

En dat is natuurlijk maar goed ook. Want een sieraad koop je niet zomaar. Zoiets is immers best een kostbare aanschaf. Je moet dat dus naar jezelf kunnen rechtvaardigen. En wil je zoiets schitterends geven aan iemand anders? Dan wil je er wel absoluut zeker van zijn dat hij of zij dat voor de volle honderd procent waard is!

 

Bewijzen dat jezelf trakteren enige merites heeft, is natuurlijk niet zo moeilijk. Zeker niet wanneer jij vindt dat je verschijning er heel erg toe doet. Het hoeft niet zozeer te gaan om mee kunnen lopen in het laatste modebeeld, maar voornamelijk eruit zien op een manier die voor jou prettig en comfortabel is. Dat je een visuele stijl hebt die uitdraagt hoe en wie jij bent. Want je uiterlijk en je uitstraling bepalen hoe mensen jou benaderen en andersom. De keuze voor één of meerdere sieraden kan daaraan een enorme bijdrage leveren.

 

Kortom of je dit nou ziet als een leuk tussendoortje voor jezelf of iets dat grenst aan het noodzakelijke moet je helemaal persoonlijk bepalen. Waar we je wel mee kunnen helpen is je een kijkje bieden tussen de verschillende mogelijkheden. We hebben daarom een aantal populaire soorten onder de sieraden voor je samengevat. Hier komen ze!

Ringen

Natuurlijk staat de ring al sinds jaar en dag symbool voor de verloving en het huwelijk. Dat is een perspectief waar we dan ook absoluut niet aan willen tornen. Waarom zouden we? Maar besef ook dat een ring tevens gedragen kan worden omdat je die mooi vindt en van mening bent dat zo’n fonkelende toevoeging aan jouw verschijning perfect bij je past. Of bij degene aan wie je zo’n blinkend sieraad cadeau wilt doen, uiteraard.

 

Denk overigens niet dat het enkel de dames zijn die dit soort cilindervormige toevoegingen dragen. Want de heren ring was en is nog steeds onverminderd populair! Ze worden gemaakt van goud, zilver of een ander edelmetaal. En van iedere soort zijn er nog diverse onderverdelingen. Goud met een roze tint, om maar iets te noemen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Verder heb je natuurlijk nog de keuze of je jouw ring versierd wilt zien met een edelsteen. Misschien wel twee, of meer! Net als andere sieraden kunnen ringen heel simpel zijn qua uiterlijk of juist heel veel details bevatten. Bepaal zelf wat jij mooi vindt. Laat een ander dat niet voor je doen! Tenzij je een ring cadeau krijgt, uiteraard.

Kettingen

Minstens zo persoonlijk als een ring is het dragen of schenken van een ketting. Zeker daar de hanger heel persoonlijk kan zijn. Naast de naam van degene die het sieraad draagt of juist van degene die het cadeau gaf, kun je heel je hart en ziel erin leggen. Of, eigenlijk, iets minder figuurlijk, je lichaam. In de vorm van bijvoorbeeld een vingerafdruk. Zelfs een klein flesje met bloed! Ook de as van een overledene kan aan een ketting worden gehangen. Op die manier heb je iemand die je dierbaar is altijd bij je.

Oorbellen

Oorbellen uitzoeken voor iemand anders is in de praktijk vaak lastig, tenzij je de smaak van de beoogde ontvang(st)er goed kent. Deze sieraden zitten namelijk behoorlijk in het zicht en je wilt je er wel prettig bij voelen wanneer je ze draagt.

 

Koop je ze voor jezelf? Dan heb je het nog redelijk gemakkelijk. Jij weet immers wel welke kleuren en vormen perfect bij je passen, en hoe subtiel of juist opzichtig je deze prachtige decoraties wilt hebben. Authentiek of modern, goud of zilver, strak of in een vrolijke vorm, dat laten we uiteraard helemaal aan jou.