motor

De duurste reparaties aan jouw motor op een rijtje

Een motor onderhoud is een kostbaar iets. Dat wordt duidelijk wanneer je iets aan je motor moet repareren en je bij de monteur hoge reparatie kosten betaalt. Hier een aantal duurste reparaties aan je motor op een rijtje.

 

Tip: wil jij besparen op de reparatie aan jouw motor? Dan kun je online nieuwe of tweedehands motorfiets onderdelen aanschaffen. Vaak ben je dan een stuk voordeliger uit.

De vervanging van elektrische onderdelen

Elektrische onderdelen voor de motor worden met de tijd steeds ingewikkelder en complexer. Zo kost het veel tijd om schakelaars te vervangen of de spanningsregelaar goed af te stemmen. En hoe ingewikkelder het is, hoe duurder het is. Moet je elektrische onderdelen vervangen bij je motor, reken dan al snel op een bedrag tussen de 450 euro en 900 euro. 

De motor heeft een reparatie nodig

De motor van je motorfiets is het belangrijkste onderdeel en moet goed onderhouden worden. En dit betekent dat de kosten voor de reparatie vaak samengaan met een hoog kostenplaatje. De kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld om wat voor type motor het gaat. Heb je een duur merk motor, dan zijn er vaak ook duurdere onderdelen. Dat zorgt ervoor dat het moeilijk is om precies de kosten te schatten om je motor te repareren. Houd rekening met een bedrag tussen de 500 euro en 1.000 euro.

Er zijn nieuwe remblokken nodig

Het is zo dat remblokken best lang meegaan. Maar na een tijdje zullen de remblokken van je motor opraken en zullen moeten vervangen worden. Vandaar dat het belangrijk is om ze op tijd te vervangen. Wil je remblokken vervangen, dan is het beste om rekening te houden met een bedrag van ongeveer 150 euro. 

Vervanging van de versnellingsbak

Een onmisbaar onderdeel van je motor is de versnellingsbak. Wanneer de versnellingsbak stuk gaat, dan kun je het alleen vervangen. Niet iedere reparatie aan een versnellingsbak is duur. De kosten van een automatische versnellingsbak vervangen ligt hoger dan bij een handgeschakelde versnellingsbak. Het beste is om rekening te houden met een bedrag tussen de 700 euro en 1.200 euro als je een versnellingsbak wilt vervangen of repareren. Diverse reparaties hebben dus een aardig hoog prijskaartje. Het is belangrijk dat je regelmatig je motor laat checken bij een monteur. Zo voorkom je dure reparaties en een motorverzekering is altijd een goede keuze om te hebben.